SZC logo

Esztergomi Szakképzési Centrum

OM kód: 910005/002 | 2500 Esztergom, Szent István tér 7-9.

Intézmény logo

Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokIntranetKRÉTA

Hírek

2024. márc. 22.


Tarján Richárd

  Szakmai látogatáson a NAV-nál és a TB-nél

  2024. március 26-án folytatták gazdálkodás és mendzsment ágazatos tanulóink szakmai látogatásaikat. Ezúttal, az esztergomi NAV és Társadalombiztosító nyitotta ki kapuit iskolánk tanulói előtt.

  Szakmai látogatáson a NAV-nál és a TB-nél

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviseletében Doktor Imre Zoltán osztályvezető úr tartott általános tájékoztatást az adózásról, a hivatal feladatairól, az adózás szerepéről.
  Továbbiakban Dörnyeiné Hegyesi Zita, a NAV munkatársa szemléletes bemutatóban foglalta össze a foglalkoztatási formákat, módokat, hangsúlyozva, mindez a diákok munkavállalásánál milyen módon jelenik meg.
  Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Bevetési Igazgatóság rendészeti szakterületéről életszerű képeken, kisfilmeken keresztül tette életszerűvé számunkra az igazgatóságot, annak működését, feladatellátási helyeiket, és mutatta be eszközparkjukat.
  Látogatásunkat a Társadalombiztosítóban folytattuk, ahol Rózsahegyiné Jankus Edit, az ügyfélszolgálati iroda irodavezetője a társadalombiztosítás múltját, jelenét ismertette.
  Megtudhattuk kik, miért, mennyit fizetnek társadalombiztosítás címén, illetve mire fordítja mindezt az állam, kikből tevődik össze a jogosultak köre. Nagyné Sárdi Klára a nyugdíjbiztosítási osztály képviseletében a nyugdíjmegállapítás kérdésköréről adott tájékoztatást, az öregségi nyugdíj, a nyugdíjszerű ellátás, az özvegyi nyugdíj és az árvaellátás kérdésköreibe nyújtott betekintést.
  Nagy köszönettel tartozunk mindkét helyszín dolgozóinak a kedves, vendégszerető, teljeskörű tájékoztatást nyújtó előadásokért.

   

   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A fenntarthatósági plakátverseny győztesei

  A fenntarthatósági plakátverseny győztesei

  A Fenntarthatóság témahét keretében iskolánk tanulói plakátokat is készítettek, melyeket a zongorás zsibongóban állítottunk ki. A verseny győztesei az osztályok szavazatai alapján a 9/A osztályból Nagy Viktória és Slavóczky Réka.

  2024. máj. 21.


  Tarján Richárd

  Országos röplabdabajnokságon tanulóink

  Országos röplabdabajnokságon tanulóink

  2024. május 10. és 12. között rendezték meg Kecskeméten a Dr. Tarnawa Ferdinánd Országos Fiú U20 Röplabda Bajnokságot. A háromnapos tornán az országos teremröplabda bajnokság első osztályának élén álló hat csapat mérte össze tudását.

  2024. máj. 14.


  Tarján Richárd

  Rendkívüli felvételi eljárás (pótfelvételi eljárás)

  Rendkívüli felvételi eljárás (pótfelvételi eljárás)

  Iskolánk rendkívüli felvételi eljárást hirdet a még be nem töltött tanulói helyekre 2024. május 6-22. között. A rendes felvételi eljárásban elutasított tanulókat és szüleiket levélben is értesítettük ennek lehetőségéről.

  2024. máj. 6.


  Tarján Richárd


  Partnereink

  SZC logo

  Esztergomi Szakképzési Centrum


  Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola

  2500 Esztergom, Szent István tér 7-9.

  Telefon: +36706848654

  E-mail: iskola@balassaegom.hu

  OM azonosító: 910005/002


  2024Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola