Hírek
2024. márc. 11.
Tarján Richárd
Hatodik Balassa Suli Chef
2024. március 8-án az eddigi hagyományoknak megfelelően ismét megrendezésre került az iskola főzőversenye, a Balassa Suli Chef. Az eddigi versenyekhez híven a résztvevőknek egy kétfogásos menüt kellett elkészíteniük, mely előételből vagy levesből és egy főételből áll. A verseny mottója ezúttal 'A tavasz ízei' volt, mely egyben meghatározta az elkészítendő ételeket is. A nevezőknek egy előre előkészített nyersanyagkosából kellett kiválasztaniuk a hozzávalókat, melynek kötelező eleme a spárga volt.

Az idei tanévben a 10-11. évfolyamos szakács, 11-12. osztályos szakács szaktechnikus és a 13. évfolyamon tanuló vendéglátósszervező diákok jelentkezhettek a főzőversenyre. Összesen 14 tanuló jelentkezett a felhívásra.
A verseny előkészítését és lebonyolítását az irodai titkárok végezték projektmunka keretében Trexler Krisztina tanárnő irányításával; Varga Márkné a kereskedelmi ágazat diákjaival; valamint Balogh Gyula a végzős vendéglátászervező tanulókkal vettek részt az előkészületi munkákban.
A verseny nyolc órakor kezdődött a tankonyhán. A főzés megkezdése előtt a szervezők bemutatták a zsűri tagjait: Jászai Tibor séfet a Prímás Pincéből, Czeglédi Sándor étterem tulajdonost a Smoke and Smell étteremből, valamint Rétki Istvánt a Portobelló Wellness Hotel séfjét. Majd Vigh László szakoktató gyakorlati instrukcióit követően megkezdődött a négyórás főzés.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra a díszteremben kerül sor 13.00 órai kezdettel. A meghívott vendégeket és versenyzőket Bodó Mercédesz az 5/13 osztály tanulója köszöntette. A díszvendégek között volt Esztergomi Szakképzési Centrumból Kovács Tamás kancellár és Meszes-Bábszkiné Madarász Csilla szakmai főigazgató helyettes. Az iskola részéről Szegi Ottilia igazgató, Kondrád Gábor általános igazgatóhelyettes, Pálnik Renáta tanügyigazgatási igazgatóhelyettes és Halmai-Váné Dorottya gyakorlati oktatásvezető vett részt az ünnepségen.
A megnyitót követte Szegi Ottilia igazgató asszony ünnepi megnyitó beszéde. Majd a közönség bepillantást nyerhetett a tankonyhai főzés mozzanataiba az 5/13 osztály irodai titkárai felvételeinek köszönhetően.
A verseny résztvevőinek a zsűri tagjai nyújtották át az emléklapokat és ajándékbögréket. A zsűrinek Halmai-Váné Dorottya köszönte meg a munkáját és adta át a köszönő okleveleket.
Végül az eredményhirdetés követezett. A harmadik helyezettnek, Varga Biankának, a 2/10V osztály tanulójának Szegi Ottilia nyújtotta át a díjat. Rafael Gabriella Virág (szintén 2/10V) részére Meszes-Bábszkiné Madarász Csilla adta át a második helyért járó elismerést. A verseny nyertese, Vecerková Regina (11.D) Kovács Tamástól vehette át a fődíjat.
Gratulálunk a résztvevőknek és a helyezést elérő diákoknak!
Rendezvény fotóarchívum: https://mega.nz/folder/BbwQxIZS#YGocIz5hMAtJ54zaf-GRPA/folder/VDphTJ5Y
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Gyászhír
Szomorúan tudatjuk, hogy iskolánk volt oktatója, Mekler Sándor tanár úr életének 67. évében váratlanul elhunyt.
2025. júl. 15.
Tarján Richárd

Tudnivalók a javítóvizsgákról
Összefoglaltuk a legfőbb tudnivalókat a javítóvizsgákról.
2025. júl. 15.
Tarján Richárd

Ügyintézés a nyári szünidőben
2025. július 15-től augusztus 19-ig az iskola az alábbiak szerint elérhető:
2025. júl. 15.
Tarján Richárd